Airco Mobiel Service

Onderhoud airco’s auto en thuis installaties en mobiele service

Airco Mobiel Service

Verkoop occasion van de VAG groep

Airco Mobiel Service

Restauratie projecten en levering en installatie van airco units

Wat kunt u verwachten van een Airco Service Beurt

Wat kunt u verwachten van een Airco Service Beurt

Eerste controle is het meten van de uitstroom temperatuur d.m.v. temperatuur meting in de ventilatie uitstroom openingen. Stelregel in de zomer (20-30 graden Celsius) is dat de uitstroom temperatuur ongeveer 10-15 graden Celsius lager moet kunnen zijn dan de buitentemperatuur. Ook wordt er gecontroleerd of het airco-systeem (compressor) daadwerkelijk aanslaat en geen zichtbare lekkages of mankementen vertoont.

In de winterperiode heeft men vaak niet in de gaten dat het systeem niet werkt omdat de buitentemperatuur dan laag genoeg is om de juiste binnentemperatuur te bereiken.

Wintermaanden

Airco knopJuist in de wintermaanden kunt u veel voordeel hebben van een goed werkend systeem. U kunt door het indrukken van de aircoknop heel gemakkelijk uw ruiten ontwasemen en de airco-installatie gebruiken om vocht uit uw auto te trekken.

Airco Mobiel zal via de service aansluitingen (hoge druk en lage druk aansluiting) controleren of er nog koudemiddel in het systeem zit. Als het systeem drukloos is heeft dit meestal een oorzaak en zal er eerst door middel van een druk test, gekeken worden of er lekkages in het systeem zitten. Deze test is erg belangrijk omdat er anders koudemiddel onnodig weglekt en dit is niet goed voor het milieu (opwarming van de aarde).

Gevacumeerd

amsw30 250Als er nog druk op het systeem staat zal het koudemiddel uit het systeem worden getrokken. Daarna wordt het systeem gevacumeerd. Reden hiervan is dat vocht en vreemde gassen -anders dan koudemiddel- uit het systeem worden getrokken. Onder vacuüm gaat vocht verdampen. Vocht in het systeem kan gaan bevriezen en zorgt voor blokkades en schades aan het systeem.

Na het vacumeren wordt er een diep-vacuüm test gedaan. Gedurende enkele minuten mag het systeem niet terugvallen in het diep-vacuüm en na deze test zal het systeem weer met de juiste hoeveelheid koudemiddel afgevuld worden.

Airco Mobiel kan een kleine hoeveelheid UV (ultra violet) vloeistof toevoegen zodat eventuele lekkages in de toekomst gemakkelijk op te sporen zijn. Dit scheelt u onderzoektijd en uiteraard kosten in de toekomst.

Wij kunnen ook het interieurfilter vervangen en een ultrasone reiniging van de uitstroomkanalen uitvoeren. Uw auto ruikt dan weer lekker fris

Service-sticker

vulgewicht2Na de Airco Servicebeurt wordt uw auto voorzien van een service-sticker zodat de onderhoudsgeschiedenis duidelijk herkenbaar is voor u en de servicemonteurs. Op de sticker staat de volgende onderhoudsdatum vermeld.

Een volledige Airco Check inclusief afvullen duurt ongeveer 60 minuten. Leeghalen, vacumeren, vullen en controle van de juiste druk en temperatuur.

Door schimmelvorming kunnen er nare luchtjes uit de uitstroomopeningen komen. U kunt dit zelf voorkomen door, de airco-installatie een paar minuten voor het bereiken van uw bestemming, uit te zetten zodat de verdamper kan opdrogen.

Image

Airco Mobiel

Kraanmeester 6
6004 RR Weert

Mobiel: 06 - 81 81 54 95

www.aircomobielservice.nl  | Mail ons: